Kim Polling, ambassadrice van Chi-Do, heeft de finale gewonnen van het Europees Kampioenschap in Tel Aviv, Israel. Zij won met moeite de finale van de Engelse Sally Conway. Nadat Kim een waza-ari had gescoord nam Conway het initiatief en scoorde ook een waza-ari. Kim dreigde enkele malen in een houdgreep te komen en kreeg in de reguliere tijd ook nog een straf tegen. In de verlenging scoorde ze na een minuut nog een waza-ari, waarmee de wedstrijd direct was beëindigd; golden score!

Kim stond als vijfde geplaatst en had in de eerste ronde een bye. In de tweede ronde won ze van Jovana Pekovic met ippon. In de kwart finale kwam zij uit tegen Sanne van Dijk, de regerend Europees Kampioen. Deze wedstrijd won zij binnen een minuut met ippon. In de halve finale was Gemma Howeel uit Groot Britannie haar tegenstandster. Dit was een zware partij die Kim uiteindelijk met op straffen won. Kim is voor de vierde keer Europees Kampioen. Eerder won zij al in 2013, 2014 en 2015. Na al het blessureleed van de afgelopen jaren een geweldige comeback. Chi-Do feliciteert Kim met dit fantastische resultaat.

Op een prachtige lentedag in april organiseerde Chi-Do afgelopen weekend haar eigen clubkampioenschappen. De judoka's kwamen tegen elkaar in actie om te bepalen wie kampioen van de vereniging zou worden in zijn of haar categorie. Ton van Zeijst, voorzitter van de judovereniging, opende het toernooi. Dit toernooi is speciaal voor de jeugd van de vereniging georganiseerd om kennis te maken met wedstrijdjudo en ervaring op te doen voor zwaardere toernooien.

In een ontspannen sfeer streden de deelnemers in vijf poules voor de overwinning. Dit leverde mooie partijen op, waarbij op een sportieve wijze heupworpen, armklemmen en houdgrepen werden uitgevoerd. De mooiste worpen werden gemaakt door Bram van Amstel en Joas Stienstra, die daarvoor een mooie beeldje ontvingen.Kampioen zijn geworden: Tim Doedens, Milan Kimeney,Sven Mulder, Lenthe Coster en Else Roffel.

Huldigingen

Het clubkampioenschap was ook een mooie gelegenheid om diverse leden te huldigen. Tan de Klerk en Louren de Jong waren goede verkopers van banketstaven. Hele goede verkopers van de Grote Clubactie waren Rick en Anna van der Laan en Milan Kimeney. Allerbeste verkoper was Lars Mulder die zowel de meeste banketstaven als de meeste loten verkocht. Al deze verkopers werden beloond met het boek ’Judo met staartjes!’ van Mark Donners. Lars Mulder ontving daarnaast een mooie sporttas.

Kuiperbokaal

Tot slot van het toernooi werd ook de winnaar van de Kuiperbokaal bekend gemaakt. Guido van Het clubkampioenschap was ook een mooie gelegenheid om diverse leden te huldigen. Tan de Klerk en Louren de Jong waren goede verkopers van banketstaven. Hele goede verkopers van de Grote Clubactie waren Rick en Anna van der Laan en Milan Kimeney. Allerbeste verkoper was Lars Mulder die zowel de meeste banketstaven als de meeste loten verkocht. Al deze verkopers werden beloond met het boek ’Judo met staartjes!’ van Mark Donners. Lars Mulder ontving daarnaast een mooie sporttas.

Uitslagen:

Poule 1

Lenthe Coster

Bram van Amstel

Mylan Dam

Alexander Borisov

 

Poule 2

Tim Doedens

Lars Mulder

Joas Stienstra

Koen Cnossen

 

Poule 3

Milan Kimeney

Melle Niermeijer

Hilde Topper

Stef Schuiling

 

Poule 4

Sven Mulder

Justin Holman

Jorden Warners

 

Poule 5

Else Roffel

Laurens van den Berg

Guido van der Let

Mirte Deelstra

 Het Ot en Sien judotoernooi van judovereniging Chi-Do wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd. In 2014 werd het toernooi in ere hersteld vanwege het 50-jarig jubileum van onze club. In de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw werd dit toernooi ook al georganiseerd in de toenmalige Noordenveldhal. De judoka’s uit Noord-Nederland  gaan op zaterdag 20 januari de strijd met elkaar aan. Het toernooi staat onder leiding van de ervaren scheidsrechter Harry Boersma.

De deelnemende judoka’s zijn in dertien poules ingedeeld die een volledige competitie draaien. De inzet van de vrijwilligers op deze dag is groot. Zij zorgen onder andere voor de organisatie, catering en bezetting van de wedstrijdtafels. Zonder hen is het niet mogelijk om zo een toernooi te houden. Ook krijgt Chi-Do ondersteuning van het wedstrijdsecretariaat van de JBN bij de inschrijving en indeling van de judoka’s. De wedstrijden vinden plaats in de dojo van judovereniging Chi-Do aan het Nijlandspark te Roden en beginnen om 9.00 uur. De toegang tot het Ot en Sien Toernooi is gratis. Een mooie gelegenheid om het judotalent van Noord Nederland te zien.