Onze oude keukenkraan is vervangen. De oude kraan functioneerde al enige tijd niet meer naar behoren, waardoor we warm water uit de facilitaire ruimte moesten halen. Via een bedrijf ontvingen wij een mooie mengkraan. Door een van de ouders van onze judoka's is deze vandaag keurig geïnstalleerd. Dank voor jullie hulp!
Vorige week vrijdag kwam de brandweer op bezoek voor de driejaarlijkse controle op brandveiligheid in verband met de afgegeven Gebruiksmelding. Vanwege de nieuwe eisen in het Bouwbesluit 2012 waren enige aanpassingen noodzakelijk. Tijdens de klusochtend van vandaag werden er ventilatieroosters aangebracht in de deur van de meterkast, werd de meterkast opgeruimd en de nooduitgang aan de buitenkant voorzien van een bordje met de tekst "nooduitgang vrijhouden a.u.b.". Alle overige voorzieningen zoals noodverlichting en blusinstallatie waren in orde. Hiermee voldoet Chi-Do aan de eisen die gesteld worden in het Bouwbesluit 2012 aan een Gebruiksmelding.
Zaterdagochtend 17 november ging een groep vrijwilligers van Chi-Do weer aan de slag in, op en rond de dojo.
- van het dak werden alle herfstbladeren verwijderd en de afvoeren ontstopt
- in de dames kleedkamer werd een spiegel opgehangen
- in de heren kleedkamer werd een nieuwe wc rolhouder opgehangen
Dank aan alle vrijwilligers die mee hebben geholpen onze dojo te onderhouden.

Afgelopen zaterdag is weer flink geklust aan de dojo. Buiten werd het dak gerepareerd. Over de volle breedte van het gebouw werd aan de voorkant ruim een meter van het dak verwijderd. Hierna werden nieuwe balken, houten beplating, isolatie en bitumen aangebracht. Hiermee hopen we dat de lekkages over zijn. Binnenkort moeten de dakranden nog worden afgewerkt en wordt over de rest van het dak een laag bitumen aangebracht.

Binnen werd de ventilatie aangepast. In de dojo zijn ventilatiegaten geboord en voorzien van roosters. Op de schakelaar van de grote dakventilator is nu een tijdschakelaar geplaatst, zodat deze elke dag kan worden ingeschakeld. Grote klasse van alle vrijwilligers die hierbij hebben geholpen. Ook dank aan de firma Miedema voor de snelle hulp bij het aanbrengen van het bitumen.

Zaterdag gaat een ploeg vrijwilligers het dak bij de entree repareren. Bij deze grote operatie wordt eerst het dak opengemaakt en daarna de voorste liggende balk over de gehele lengte vervangen. Daarna worden nieuwe houten platen gelegd. 's Middags wordt een nieuwe laag mastiek aangebracht. Indien er nog vrijwilligers zijn die willen helpen, dan zijn deze altijd welkom. We starten om 8.00 uur. Eventueel zijn er ook nog andere klussen die gedaan kunnen worden, zoals gras verwijderen tussen de struiken of kabels plaatsen voor spandoeken in de dojo.

Enkele vrijwilligers zijn in de zomervakantie fanatiek met de inrichting van de kantine bezig geweest. Vanuit het midden van het land is een een oude bar opgehaald. Dit werd mede mogelijk gemaakt door de firma Polling uit Zevenhuizen. Omdat de bar  veel te groot was is er eerst aan beide kanten een stuk afgezaagd. Vervolgens is de bar gerenoveerd en in de stijl van de kantine voorzien van de juiste kleuren.

De kantine heeft nu veel meer de uitstraling van een huiskamer gekregen, vanwaar in een gezellige sfeer de trainingen en wedstrijden kunnen worden gevolgd.

Tijdens de klusdag van vandaag zijn weer een aantal projecten gerealiseerd.

-         De buitenverlichting bij de fietsenrekken is aangesloten.

-         De noodverlichting aan het plafond in de dojo is vervangen.

-         De ventilator op het dak is geïsoleerd, zodat condensvorming wordt tegengegaan

-         De herfstbladeren zijn van het dak verwijderd.

-         De herfstbladeren zijn van de parkeerplaats en bij de fietsenrekken verwijderd

-         Ventilatoren in de toiletten zijn gereinigd.

-         Ophangsysteem voor sponsorspandoeken is bevestigd.

Dank aan alle vrijwilligers die zich deze dag hebben ingezet voor de vereniging. Opvallend is ook de inzet van twee judoka’s die met hun inzet punten kunnen laten aftekenen voor de maatschappelijke stage.

De gemeente Noordenveld heeft op diverse strategische plaatsen in Roden bewegwijzering aangebracht die de richting aangeven naar de dojo. De borden hangen o.a. bij de afslag van de Maatlanden naar de Roderweg, de Raadhuisstraat richting Heerestraat en de Nieuweweg richting Nijlandspark. Op de borden staat de vemelding "Judo". Met deze bewegwijzering wordt de bereikbaarheid van de dojo aanzienlijk verbeterd.

Na de opening van de nieuwe dojo hebben we voor de bouw wat gas teruggenomen. Er zijn echter nog wat klussen blijven liggen. Zaterdag 30 januari hebben we daarom weer een klusdag in de dojo. We starten om 8.00 uur 's ochtends. Wie kan ons helpen die dag. Reacties naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

We gaan die dag

- extra noodverlichting ophangen

- de verlichting aan de buitenmuur verbeteren

- ventilator isoleren

- deuren plaatsen in de kantine

- drempels plaatsen tussen de kleedkamer en de judozaal

- klok ophangen in de judozaal

 

Het bestuur is druk bezig met de voorbereiding van de opening van de dojo. Met hulp van het bedrijfsleven wordt het een mooi feest. Wij hebben ondersteuning gekregen van:

Albert Heijn, Roden

Bakkerij Boersma, Nieuw Roden

Cafetaria De Bosrand, Nieuw Roden

Hema, Roden

Hofstee Flowers Home & Gardening, Roden

Joy Vrijetijdskleding, Roden

Muziekhuis Da Capo, Nietap

Poiesz Supermarkt & Slijterij, Nieuw Roden

Slagerij Nederhoed, Nieuw Roden

Snackbar Drents Kwartiertje, Nieuw Roden

Vorige week hield onze antieke kachel het voor gezien. Door hard te trainen kregen we het nog wel warm. Maar voor de naderende koude periode is dat geen optie om vol te houden. Door een snelle actie van de firma Winter uit Leek en leverancier Brink is het probleem opgelost. Er is een nieuwe kachel geinstalleerd, zodat we weer confortabel kunnen trainen.

De oude plafondplaten in de kantine, kleedkamers en entree zijn vervangen. Door sponsoring van leverancier Bestelplafond.nl is het mogelijk geworden om dit project te realiseren. Vrijwilligers zijn de hele dag bezig geweest om de oude, verkleurde en doorgezakte platen weg te halen. Voordat de nieuwe platen werden geplaatst werd alle stof en spinnenwebben, die zich boven de oude platen had verzameld, verwijderd. Daarna konden de nieuwe platen op hun plaats worden gelegd. Op zich valt het niet direct op, maar al je goed kijkt is het een enorme verbetering voor deze ruimtes.

Wat ook niet opvalt, maar wel is gedaan, is het afnemen van alle wanden in de dojo. Ook deze vrijwilligersbijdrage wordt zeer gewaardeerd.

Rondom de tatami is de vloerbedekking gelegd. De vrijwilligers kregen daarbij hulp van de firma Been Interieurverzorging uit Roden. Met professioneel gereedschap werd binnen enkele uren de kale vloer omgetoverd in een fraaie omlijsting van de judomat.

Lees meer...

Hoewel de officiële 'matlegging' door sponsor Rabobank pas volgende week plaats zal vinden, is vandaag de nieuwe mat al in gebruik genomen. Gisteravond is de oude mat verwijderd, de vloer grondig schoongemaakt en kon het passen en meten beginnen.

 

Lees meer...

De banken in de dojo zijn geplaatst. Langs beide lange kanten kan het publiek plaats nemen op grenen banken. De de staalconstructie, waarop de balken zijn aangebracht, is zwevend opgehangen waardoor de kans om tenen te stoten niet aanwezig is. Ook het reinigen van de vloer is hierdoor eenvoudiger. De banken zijn met blanke lak behandeld.

 

Het is even stil geweest. Maar de werkzaamheden bij de dojo zijn doorgegaan.Wat is de afgelopen weken gerealiseerd? De stenen buitenmuur is voor de eerste keer in de verf gezet. Dat ziet er een stuk beter uit nu de graffiti weg is.

Lees meer...

Zaterdag zijn de ramen geplaatst in de dojo. Eindelijk krijgen we daglicht binnen en kunnen we ook makkelijk ventileren. Afgelopen dinsdag zijn enkele stellingen geplaatst in de berging. Vanwege het slechte weer is de bestrating bij de nooduitgang nog niet aangelegd. Ook de berg grond is vanwege de weersomstandigheden nog niet afgevoerd. Dit zal nu aanstaande zaterdag gedaan worden. Ook kan er dan een begin gemaakt worden met het maken van een schoenenkast. De nieuwe dojo mag niet betreden worden met schoenen. Advies is om zoveel mogelijk op slippers te lopen.

Onderstaande foto geeft een goed beeld van de uitbreiding van de dojo. Het blauwe vlak is de oude mat en geeft daarmee de totale oppervlakte van de oude dojo aan...

 

Ook deze week is er weer een enorme voortgang te zien in de bouw. Onze vrijwilligers zijn van alle markten thuis en omdat er zo veel zijn schiet het werk lekker op.

Wat is er allemaal gebeurd deze week?

Lees meer...

Dojo van Chi-Do bijna klaar

 

De nieuwe dojo van judovereniging Chi-Do aan het Nijlandspark in Roden is bijna klaar. Na zeven jaar voorbereiding en een intensieve bouwperiode gedurende de zomer is het bijna zover. Nog twee weken en dan starten de trainingen van de judoka’s in de nieuwe hal. En niet zo maar een hal. De dojo is twee keer zo groot als de oude zaal. Straks ligt bijna op de hele vloer van 300 m2 een judomat, waarop de judoka’s aktief zijn. Alleen aan de zijkanten is wat ruimte open gelaten als veiligheidszone en om het publiek toegang te geven tot de zaal.

Lees meer...

Wie o wie kan ons helpen aan:

(graag melden bij het secretariaat!)

 

Voor in de dojo:

  • 30 meter zitbanken

 

Voor in de kantine:

  • Kantine tafels
  • Kantine stoelen (stapelbaar)
  • Kast
  • Vitrinekast
  • Bar
  • Koelkast (tafelmodel)

 

Voor in de gang:

  • Stelling om schoeisel op te bergen

We zijn weer een stukje dichter bij de in gebruik name van onze nieuwe dojo gekomen. Afgelopen week is er weer fantastisch werk geleverd door de vrijwilligers. De gipsplaten zijn behangen, de futuristische verwarmingsbuizen zijn opgehangen en de lichtarmaturen zijn aan het plafond geplaatst. Dat geeft een hoop ruimte in de dojo.

 

Lees meer...

De bouw van de nieuwe dojo kan natuurlijk niet gerealiseerd worden zonder de inzet van vele vrijwilligers en de medewerking van de nodige bedrijven en instellingen. Laten we ze allemaal maar eens bij naam noemen!

Lees meer...

Wat een verrassing na terugkeer van de vakantie. Ineens staat er een nieuwe dojo aan het Nijlandspark. En wat een enorme zaal! 300 vierkante meter is niet niks. De bouwers en vrijwilligers zien wel resultaat van hun werk.

Lees meer...

Na de graduaties van woensdag 24 juni is de dag erna gestart met de sloop van de dojo door Gerard, Hank, Gijs, Matthijs, Paul en Johan. Eerst zijn de matten verwijderd. Daarna zijn de lampen en verwarmingspijpen gedemonteerd. Toen kon het echte slopen beginnen. Met donderend geraas kwam het houten plafond naar beneden. De zwaarste klus van de dag was het weghalen van het glaswol. Dat spul prikt wel heel erg. De eerste dag van de sloop is goed verlopen. We liggen mooi op schema. Nu is het wachten op de containers zodat we het sloopafval kunnen afvoeren.

Lees meer...

Een bijzonder aandachtspunt van de bouw is de financiering. De judovereniging heeft een hypotheek afgesloten bij de Rabobank voor de bouw. Deze willen wij echter zo laag mogelijk houden vanwege de kosten. Wij willen u allemaal vragen om te helpen bij het zoeken naar sponsoren. Dat kan op vele manieren:

-    vraag u werkgever om te sponsoren, daar zitten ook voordelen aan voor uzelf.
-    wordt matadeur of donateur van onze vereniging.

Lees de vele mogelijkheden in de tijdens de training uitgedeelde brief!

Ziet u mogelijkheden of wilt u meer informatie? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar 050-5016822.
Het bestuur heeft veel voorbereidend werk gedaan. Ook al weten we dat iedereen het ontzettend druk heeft en wij de leden niet willen overvragen hebben we nu een dringend verzoek ons bij te staan. Het gaat om Chi-Do, de vereniging die van ons allemaal is. Wij willen de leden en ouders van leden vragen om ons te helpen in de komende periode. Het hoeft niet de hele vakantie, met een aantal dagen of uren helpt u ons al geweldig.

Lees meer...

Beste leden, ouders/verzorgers,

Na jarenlange voorbereiding gaat het eindelijk gebeuren. Volgende week gaat de bouw van onze dojo starten. Dit zal de hele zomervakantie duren. Omdat we zo min mogelijk trainingen willen overslaan, is voor deze periode gekozen.

Lees meer...