Jeroen Feij heeft het examen voor de zwarte band (1e dan) gehaald. Het examen werd gehouden in Assen en georganiseerd door de het district Noord van Judo Bond Nederland. Samen met uke Paul de Groot demonstreerde Feij de eerste drie series Nage No Kata. Daarna volgde een vrije serie arm-, schouder-, heup- en beenworpen. Deze werden zowel links als rechts uitgevoerd.

Het examen werd afgesloten met grondtechnieken en verwurgingen. De judoka van judovereniging Chi-Do uit Roden staat al vanaf zijn negende op de tatami. Na het behalen van de bruine band had hij zich samen met zijn uke ruim drie jaar grondig voorbereid op het examen. Dit was duidelijk te merken tijdens de goede uitvoering. De jury was zo onder de indruk dat zij nauwelijks aanvullende vragen stelden. Ook trainer Wubbo Zuidland was tevreden. Hij reikte bij de diplomaceremonie de zwarte band uit.

Jeroen Feij reageerde na afloop verheugd op het resultaat. Deze week is het voor hem dubbel feest, want eerder deze week kreeg hij bericht dat hij voor zijn VWO-examen is geslaagd.