Nathaly Heijne heeft namens de Grote Clubactie de Award Club van het jaar 2009 uitgereikt aan Chi-Do. Zij deed dit tijdens een bijzonder sfeervolle speciale judo groepstraining door Herman de Jong. De clubawards zijn de 'oscars' voor het Nederlandse verenigingsleven en bestemd voor clubs, bestuursleden of clubvrijwilligers die een bijzondere prestatie hebben geleverd. Iedereen kan een club of persoon nomineren voor de Clubawards in een van de drie volgende categorieën: club van het jaar, bestuurslid van het jaar en clubkanjer van het jaar. Zij gaf aan dat uit alle nominaties Chi-Do is gekozen omdat het verenigingsgevoel duidelijk naar voren kwam. De clubliefde van de leden heeft het mogelijk gemaakt om een nieuwe dojo te realiseren. Daarnaast versterkt Chi-Do met haar lessen de weerbaarheid in de maatschappij voor zowel jeugd als volwasssenen, voor mannen en vrouwen. Met de Award wil de Grote Clubactie een blijk van waardering tonen aan de leden, bestuursleden en vrijwilligers van Chi-Do. De bijbehorende beker werd uitgereikt aan Gerlof Huisman, als vertegenwoordiger van de vrijwilligers van Chi-Do. De Award werd in ontvangst genomen door trainer Herman de Jong. De bijbehorende cheque van € 500,00 ging naar Ron Jobing, penningmeester van de vereniging.

Johan de Groot, secretaris van Chi-Do en bij deze gelegenheid ook ceremoniemeester, gaf in zijn openingswoord aan dat door de bouw van de dojo het verenigingsgevoel enorm is versterkt. Daardoor is het mogelijk geworden dit grote project te realiseren. Namens de Judo Bond Noord Nederland feliciteerde voorzitter Jan Maassen de Chi-Do met deze bijzondere prijs. “De bouw van de dojo is ook een voorbeeld van samenwerking tussen de overheid, bedrijfsleven en de vereniging. Zij kunnen niet zonder elkaar. Voor de judoka’s in het Noorden van het land is deze zaal een aanwinst. Wethouder Kemkers van de Gemeente Noordenveld roemde de daadkracht van de judoka’s van Chi-Do. “Niet te lang praten, gewoon goede plannen voorleggen en dan uitvoeren. Zo doen judoka’s dat in Roden. Roden is trots op deze vereniging.

De training werd daarna nog een keer onderbroken om twee leden van Chi-Do in het zonnetje te zetten. Paul de Groot werd naar voren gehaald omdat hij kort achter elkaar de zwarte band en het scheidsrechtersdiploma heeft gehaald. Gijs de Jong werd uitgeroepen tot winnaar van de Harry Kuiperbokaal. Ook werd muziekhuis Da Capo bedankt voor het leveren van de geluidstechniek.